Brudpar intar Stadshuset på 100-årsdagen

Midsommarafton 2023 fyller Stockholms stadshus 100 år. Det firar vi genom att fylla huset med kärlek. Nu släpper vi vigseltider till denna historiska händelse.

Det blir en oförglömlig dag då brudpar flödar genom Stockholms finaste festsalar – förevigar bröllopet i Gyllene salen och skålar med nära och kära i Blå hallen.

– Jag hoppas och tror att vi kommer få se många par vigsas under Stadshusets 100-årsdag. Midsommarafton är dessutom en väldigt passande dag att gifta sig på, omgiven av sina nära och kära. Nu har de chansen att få en unik upplevelse i stadens vackraste byggnad, säger Anna König Jerlmyr, finansborgarråd i Stockholms stad.

När Stadshuset invigdes 1923 pågick firandet en hel vecka med festligheter av olika slag. Själva invigningsdagen, firandets höjdpunkt, var midsommarafton den 23 juni. Så vad kan vara mer passande än att nu fira födelsedagen med kärleken på midsommarafton – en dag full av symbolik, känslor och framtidshopp.

Nu välkomnar vi alla som går i giftastankar till en unik vigsel i Stockholmarnas eget hus. Bokningen sker via webbplatsen stadshuset.stockholm.

Ragnar Östberg skapade Stockholm stadshus, detta arkitektoniska mästerverk, tillsammans med samtidens främsta konstnärer och hantverkare i en tid då den svenska moderna demokratin föddes. Med åren har Stadshuset kommit att förknippas med glädje, sorg, fest och allvar. Därför är 100-årsjubileet ett givet tillfälle att uppmärksamma såväl själva Stadshuset som de många olika berättelser och kopplingar till huset som finns – kopplingar till demokratin, arkitekturen, konsten, tiden, kärleken och alla små berättelser däremellan. Här sker saker i vår nutid som skapar förutsättningar för vår framtid.

Firandet av vår vackra hundraåring pågår hela 2023. Ett övergripande jubileumsprogram presenteras under hösten.

Fakta för vigslar den 23 juni 2023

– En borgerlig vigsel i Stadshuset tar ca 5 minuter.
– Den första vigseltiden är 11.00 och den sista är 21.00.
– Vigseltiderna är begränsade, först till kvarn gäller.
– Efter vigslarna får alla par stanna en stund för fotografering i Gyllene salen och mingel i Blå hallen.
– Max 10 gäster per par.

Total
0
Shares