Christophe Pedroletti blir ny vd för Danderyds sjukhus AB

Styrelsen för Danderyds sjukhus AB har utsett Christophe Pedroletti till ny verkställande direktör. Christophe Pedroletti som idag arbetar som vd för Södertälje Sjukhus AB efterträder Yvonne Haglund Åkerlind som går i pension.

Christophe Pedroletti är sedan 2018 vd för Södertälje sjukhus och har arbetat som chef och ledare sedan 2004, bland annat vid Astrid Lindgrens barnsjukhus.

– Jag är väldigt nöjd över att Christophe Pedroletti tar över som verkställande direktör för Danderyds sjukhus. Han har en gedigen bakgrund inom hälso- och sjukvården och leder idag Södertälje sjukhus på ett föredömligt sätt. Sammantaget gör detta att han har utmärkta förutsättningar att lyckas i detta uppdrag, säger Göran Stiernstedt styrelseordförande vid Danderyds sjukhus.

Christophe Pedroletti är sedan 1993 legitimerad läkare och specialistläkare i barn- och ungdomsmedicin samt specialist i barnallergologi. Han har också en bakgrund inom forskning, bland annat vid Karolinska Institutet.

– Jag har verkligen trivts i uppdraget att leda Södertälje sjukhus och är glad och tacksam för de här drygt fyra åren, säger Christophe Pedroletti. Nu ser jag fram emot att tillsammans med ledningsgruppen och skickliga medarbetare på Danderyds sjukhus fortsätta utvecklingen med ett av Sveriges största akutsjukhus som är en viktig del i hälso- och sjukvården för Region Stockholm.

– Jag är övertygad om att Christophe Pedroletti kommer att stärka Danderyds sjukhus i den utveckling som ligger framför hälso- och sjukvården inom hela Region Stockholm de kommande åren. Christophe har de kvaliteter som krävs för att skapa ett bra samarbete inom Region Stockholms sjukvårdskoncern och en god samverkan med övriga delar i vården för att ge våra patienter bästa möjliga vård, säger Mikael Ohrling direktör för all egenägd vård i Region Stockholm.

Christophe Pedroletti tillträder tjänsten som verkställande direktör för Danderyds sjukhus AB den 1 september 2022.

Andreas Kling blir tillförordnad vd för Södertälje sjukhus AB under tiden som ny vd rekryteras. Han arbetar idag som verksamhetschef VO Geriatrik vid Södertälje sjukhus.

Total
0
Shares