Dags att flytta? Hitta rätt flyttfirma för dina behov med hjälp av våra tips!

Att flytta är verkligen en tidskrävande och fysiskt betungande process. Du behöver först och främst säkra att din befintliga bostad ser fräsch ut inför eventuellt försäljning, men också få alla dina värdesaker packade på ett säkert sätt. Därefter behöver du genomföra själva flytten, som kräver mer än vad många räknar med. För att underlätta flytten rekommenderar vi att du tar hjälp av en professionell flyttfirma. Vi guidar dig genom djungeln av aktörer och hjälper dig fatta ett befogat beslut.

Identifiera dina behov

För det första behöver du ta reda på vilken slags service som behöver utföras. Vill du ha en mer omfattande, och därmed mer kostsam, helhetslösning där du inte bara får hjälp med flytten men också andra praktiska ting? Eller vill du anlita en billigare flyttfirma som uteslutande hjälper dig med flyttens grundläggande aspekter? Vilken flyttfirma som passar dig bäst beror alltså helt och hållet på dina behov inför, under och efter flytten. Men det beror också på hur mycket du har råd att betala för flytthjälpen såklart.

Be om offerter från ett par olika flyttfirmor

När du har kartlagt dina behov börjar det roliga, nämligen att börja jämföra de olika flyttfirmorna som erbjuder sina tjänster på marknaden! Bor du i en storstad, som Stockholm, Göteborg eller Malmö behöver du inte oroa dig över att utbudet skulle vara knapert. 

 

Letar du efter en professionell och prisvärd flyttfirma i Stockholm kan du alltid vända dig till en av de branschledande namnen, Flyttbolaget Stockholm, som erbjuder allt från flyttstädning till flytt i Stockholm och angränsande län. Med en helhetslösning slipper du anlita andra företag för att utföra andra tjänster, som till exempel städhjälp. Vi rekommenderar dock fortfarande att du tar in offerter från ett par flyttfirmor, förslagsvis 3-4 stycken, och jämför dessa för att garantera bästa möjliga erbjudande.

Läs omdömen online

Även om du inte behöver tvivla på tillförlitligheten av en väletablerad flyttfirma är det fortfarande värt att läsa några omdömen om de olika aktörerna innan du tar ett beslut. På så sätt får du en bild av flyttfirmorna som erbjuder flyttjänster i den stad du bor i, samtidigt som du i tid kan upptäcka röda flaggor och på så sätt slippa att din flytt inte går som den ska. Men stirra dig inte blind på omdömena – ta dem med en nypa salt. Många gånger skriver kunder inte omdömen när de är nöjda med en produkt eller tjänst, varav kunder som inte är nöjda knappt kan bärga sig från att skriva tarvliga ord.

Kontakta flyttfirman innan du anlitar dem

Till sist är det en god idé att du innan du bestämmer dig för en specifik flyttfirma kontaktar dem personligen. Slå en signal och hör med dem vad de kan erbjuda dig som deras konkurrenter inte kan. Då får du också en uppfattning om hur pass yrkesskickliga de är och huruvida de prioriterar en trevlig kundservice till sina kunder eller inte. Passa på att ställa eventuella frågor du har för att försäkra att den flyttfirma du anlitar går att lita på i förhållande till att få din flytt genomförd på ett professionellt och säkert sätt!

Total
0
Shares