Flyg till Rom från Stockholm och njut av den vackra italienska huvudstaden

Rom, den eviga staden. I denna artikel guidar vi dig till alla sevärdheter du inte får missa när du besöker Rom. Vi berättar också var du kan bo för att ha det bekvämt under din vistelse, samt hur du flyger till Rom från Stockholm. Kom ihåg: det finns mycket mer att upptäcka i Rom än bara Colosseum och Vatikanen.

Vad ska man se i Rom?

Börja ditt äventyr i Rom på ett av stadens mest kända landmärken, Colosseum. Detta enorma amfiteater rymmer upp till 80 000 personer och byggdes för att underhålla folket med gladiatorernaas turer. Idag kan du gå runt Colosseum och titta på den gamla arkitekturen, eller ta en guidad tur inuti för att lära dig mer om dess historia.

Nästa stop borde vara Forum Romanum, som var det politiska och religiösa centrumet under Romarrikets dagar. Här kan du titta på de gamla byggnaderna och markerna, och lära dig mer om hur livet var för romarna för 2000 år sedan.

Det finns många andra sevärdheter i Rom, som Pantheon, Vatikanen och den spanska trappan. Upptäck dem alla på din egen eller med en guidad tur.

Boende i Rom – vart ska man bo?

Det finns många olika alternativ när det gäller boende i Rom. Om du vill ha det bekvämt och centralt beläget så finns det många hotell att välja mellan, men det kan vara dyrt. Ett billigare alternativ är ett guesthouse eller en lägenhet, som du kan hyra för en vecka eller mer.

Dessa finns ofta i mindre turistområden utanför staden, men det innebär också att du måste ta bussen eller tåget in till centrum för att se alla sevärdheter.

Du kan läsa en guide till var man ska bo i Rom på Resakris.se.

Hur flyger man till Rom?

Det finns många olika flygbolag som flyger direkt till Rom från Stockholm, som exempelvis Norwegian och Ryanair. Det tar ungefär tre timmar att flyga från Stockholm Arlanda Airport till Rom Fiumicino Airport, så det är en relativt kort resa. Boka din flygbiljett i god tid för att få de bästa priserna!

Om du letar efter billiga flygbiljetter till Rom så kan du alltid kolla in Travelmarket – en jämförelsesida för flygresor. De har ofta bra priser på flyg till Rom från Stockholm.

Om du planerar en resa till Rom så hoppas vi att denna reseguide var till hjälp. Kom ihåg att det finns mycket mer att upptäcka i Rom än vad vi har listat här, så låt dig inte begränsas. Ha en trevlig resa.

Total
0
Shares