Nytt dansresidens på Gula Villan i Södertälje kommun

Under våren utlystes ett produktionsresidens på Gula Villan med fokus på street-stilar. Residenset tilldelades Savanna Hanneryd och Justin Herbin. De delar grund i freestyle och experimenterande och bildar en duo som vill tänja på gränserna för vad stil och teknik är.

Savanna Hanneryd och Justin Herbin kommer att inleda sitt arbete med föreställningen ”Om jag…” där de utforskar normer, ideal och estetik i dansstilarna krump och popping och ställer sig frågan: Vad är det feminina uttrycket i de mans-dominerade streetdansformerna? Hur skulle det påverka val av kläder, karaktär och teknik i dessa dansstilar? Hur skulle detta kunna leda till mer inkludering av andra könsidentiteter och generationsskillnader? Vilka historier kan komma fram då? 

Under hösten kommer de även att få möta en ung publik från Järna i en work-in-progress-visning.  

Om koreograferna 

Savanna Hanneryd är en krump-dansare, koreograf och musikproducent från Härnösand, baserad i Stockholm. Förutom dansskapande tillsammans med Justin kommer hon även att producera unika musikspår för projektet. Tidigare i år debuterade hon som producent och koreograf av en egen solo-dansföreställning, ”Under Ytan”, om psykisk ohälsa bland unga. 
 
Justin Herbin är en popping-dansare, koreograf, communityledare och arrangör från Bronx. Verksam i New York, Trondheim och Stockholm samt runt om i Europa där han bland annat har skapat sessionverksamhet, föreläsningar, battlat i olika forum och håller workshops/klasser i popping för blandade åldrar och nivåer.  

Urvalsgrupp

Urvalsgruppen för residenset bestod av Clara Bankefors och Josefine Alfredsson, verksamhetsledare på Gula Villan, Maele Sabuni, koreograf och dansare, Pia Johansson, kulturproducent, Södertälje kommun, Anna Rautio, kultursamordnare Nykvarns kommun samt Åsa Fagerlund, danskonsulent Region Stockholm. 

Total
0
Shares