Goda råd till dig som ska köpa en markiser för uteplatsen

Markiser gör din uteplats möjlig att njuta av under hela sommaren och våren eftersom de skyddar mot solens skadliga strålar och håller borta regnet. Samtidigt skyddar markiser utemöblerna på uteplatsen och husets exteriör. För att inte tala om att de också ger ditt hem ett estetiskt tilltalande uttryck.

 

Om du går i köptankar och vill investera i markiser har du kommit rätt. I den här artikeln kan du lära dig mer om markiser samt få goda råd inför köpet!

Välj markiser som matchar din inredningsstil

Markiser för uteplatser kommer i ett par olika varianter, även om modellen vanligtvis är densamma. Terrassmarkiser har trots alla samma ändamål och det är att hålla uteplatsen skyddat och torr. Dock kan de se annorlunda ut beroende på vilken återförsäljare du vänder dig till och vilken modell du köper.

 

För att din uteplats ska behålla sitt eleganta utséende är det viktigt att välja ett par markiser som matchar din inredningsstil. Med det menar vi att färgen mer eller mindre ska smälta in med resten av bostaden. För snyggast resultat rekommenderar vi att du håller dig till enfärgade markiser till villan. I sommarstugan kan det dock vara charmigt med randiga markiser.

Bestäm om du vill ha markiser med motor eller vev

Något annat som skiljer markiser åt är att de antingen är motordrivna eller ska rullas ut och in med hjälp av en handdriven ven. Sistnämnda kräver rätt mycket armstyrka, varav motordrivna markiser kan kosta något mer att investera i.

 

Därför är det viktigt att tänka på hur mycket du är villig att betala för dina markiser. Nackdelen med vevmarkiser är att den kraft du måste förbruka på att hålla uppe konstruktionen kan göra dig omotiverad till att ha uppe dem överhuvudtaget. Då är det en onödig investering.

Jämför priserna hos olika återförsäljare

Även om markiser många gånger ser identiska ut kommer modellerna och därför också priserna att skilja sig rätt rejält åt från leverantör till leverantör. Därför rekommenderar vi att du samlar några favoriter och sedan jämför dem utefter kvalitet och pris. 

 

På så sätt garanterar du att du får dina markiser till bästa möjliga pris, men också att de levereras från ett ytterst professionellt företag som finns där om några frågor skulle uppstå. Bland annat erbjuder Max Markiser slitstarka markiser i Stockholm som du kan passa på att kolla in om du vill säkra kvalitetsmarkiser till ett bra pris.

Kom ihåg att markiser kräver regelbundet underhåll

Om du väljer att införskaffa ett par markiser är det viktigt att tänka på att de kräver regelbundet underhåll. Tyget slits lätt av regnet och därför kan det behövas rengöras några gånger om året. Då räcker det med lite såpa och vatten.

 

Stativet bör också torkas av från och till för att se fräscht ut, men också för att du ska upptäcka eventuellt slitage i tid. Det går att byta ut markisens väv om den ser mycket sliten ut. Du kontaktar du bara återförsäljaren du köpte markiserna av i första hand!

Total
0
Shares