Tips på roliga saker att hitta på i Stockholm

Stockholm är en stad full av trevliga sevärdheter för såväl turister som stockholmare själva. Ingen dag är den andra lik och det finns en mängd olika aktiviteter att delta i. Vi har samlat några av våra absoluta topptips på roliga saker att hitta på i Stockholm när du besöker huvudstaden!

Unna dig en kväll med svensk stand-up på Södermalm

Runt om i Stockholm finns det schyssta ställen där stand-up komiker övar och framträder, till exempel det legendariska Big Ben Stand up på Södermalm. Här bjuder några av Sveriges mest populära komiker, som Magnus Betnér, Henrik Schyffert och Kodjo Akolor på skratt hela kvällen lång.

 

Att gå på stand-up har sina många fördelar – det är en upplevelse utöver det vanliga, vilket gör det lika perfekt för en första dejt som för förfesten innan en utekväll. För att inte tala om att det är ett utmärkt sätt att koppla av för en gångs skull. Du får chansen att fly från en annars monoton vardag för att skratta tills ögonen tåras!

Besök O’Learys Tolv Event Center i Johanneshov

Om du letar efter något riktigt häftigt att göra med dina kollegor, din familj eller dina vänner bör ni definitivt besöka O’Learys Event Center i Johanneshov, som erbjuder 4 000 kvadratmeter ren och skär underhållning. Här kan ni roa er med allt från äventyrsgolf och shuffleboard till att sjunga karaoke!

 

På fredagar och lördagar har O’Learys dessutom öppet till klockan 01.00, vilket gör det till det perfekta stället att umgås och sedan festa med DJ:n som sätter stämningen i den runda baren! Bäst av allt? Entrén är gratis!

Lös gåtor och leta efter ledtrådar i ett av Stockholms många Escape Rooms

Sveriges första Escape Room slog upp dörrarna 2019 och har bara blivit mer och mer populära sedan dess. Det som började som en väldigt nischad aktivitet är nu spridd över hela landet, och i Stockholm finns det gott om alternativ att välja mellan. 

 

Har du aldrig testat på ett Escape Room tidigare ska vi kort beskriva vad det går ut på: Du blir inlåst i ett rum med ett specifikt tema tillsammans med en grupp vänner eller bekanta (vanligtvis 2-7 personer). Inom en begränsad tid måste ni därefter försöka lösa diverse uppgifter och hitta ledtrådar samt använda föremål i rummen för att ta er vidare!

 

Några av Stockholms absolut bästa Escape Rooms, enligt oss, är Questrooms som ligger beläget på Södermalm, Fox In a Box på Norrmalm samt Quezzle som ligger i Vasastan.

Besök Vasamuseet och se världens bäst bevarade 1600-talsskepp

Om du är Stockholmare så har du förmodligen redan varit på Vasamuseet, men det skadar inte att rekommendera detta fantastiska sjö- och transporthistoriska museum som ligger i Kungliga nationalstadsparken ändå! Du skulle faktiskt nästan kunna tillbringa en hel dag strosandes på Vasamuseet bara för att se de fantastiska prylarna som är otroligt välbevarade, för att inte tala om att höra historier om världens bäst bevarade 1600-talsskepp som pryder museet.

 

Är du nyfiken på fler tips? Här är en guide till sommaraktiviteter i vackra Stockholm!

Total
0
Shares