Våren kommer snart till huvudstaden – detta bör du tänka på om du ska vårstäda

Att städa är långt ifrån det roligaste so man kan göra på en helg, men det är någonting som man trots allt behöver göra med jämna mellanrum. Att göra en ordentlig vårstädning kan innebära att ens bostad är extra fin inför det ljusare halvåret, samtidigt som man inte behöver tänka på att städa på en längre tid framöver. 

Men samtidigt så är det långt ifrån roligt att ställa sig och städa på tidspunkter där man hellre bara hade velat slappna av efter arbetet eller liknande. Det finns dock några saker som man kan göra för att se till att städningen flyter på snabbt och utan att det känns jobbigt att ställa sig och dammsuga. I den här texten kommer vi dela med oss av några av dessa tips, med allting från hur man ska tänka inför inköp av olika städprodukter, hur man kan få tiden att gå snabbare när man städar, samt hur man strukturerear upp sin städning för att se till att det går så smidigt som möjligt.  

 

Innan man sätter igång med att städa 

Innan du sätter igång med att städa är det klokt att först och främst gå igenom allt städmaterial och alla produkter som du har hemma och som du tänker att du ska använda dig av. Det är oerhört irriterande att behöva springa iväg och köpa såpa eller dammsugarpåsar under tiden som man håller på att städa och därmed  är det bäst att se till att allt finns på plats innan du sätter igång. 

Skriv en lista över saker som behöver göras 

Detta är en en av de bästa sakerna som kan kan göra för att korta ner sin städtid, samtidigt som man också ser till att man städar fokuserat. Genom att ha en lista över saker som man behöver göra ser man till att man inte glömmer någonting, samtidigt som det faktiskt känns som om man kommer någon stans under tiden man städar. Dessutom innebär detta att du är säker på att du inte glömmer någonting som du sedan måste gå tillbaka och ta hand om längre fram.

 

Att putsa fönster kan göra en enorm skillnad 

Under vintern är det vanligt att man inte tänker på hur smutsiga ens fönster blir, men när vårens första strålar börjar titta fram blir det ofta väldigt uppenbart att det är dags att få till en rengöring av en fönster. Tvätta fönster är någonting som man själv kan göra, men det är även vanligt att man väljer att ta in professionella fönstertvättare. Här får man själv bestämma kring vad som passar bäst men för många är fönstertvättsfirmor någonting som är värt varenda krona, särskilt när sommaren sen kommer. 

 

Ladda upp med underhållning 

Att ha underhållning i form av podcasts och och ljudböcker redo när man ska städa är ett sätt att koppla bort tankarna på att man faktiskt städar och gör att man kan fokusera på det som man lyssnar på. Oavsett om du lyssnar på en bra bok eller en intressant intervju är detta någonting som gör att blir mycket uthärdligare att städa. 

Total
0
Shares